Nagrada Kragujevca 2009

21.06.2009.


19. Juna na stazi Beranovac kod Kraljeva vožena je druga trka šampionata Srbije u brzinskim moto trkama. Organizator trke bio je Auto Moto Karting klub ''Divlji'' iz Kragujevca.

Takmičari su nastupili u klasama 125SP, moto-hepening 600, moto-hepening 1000, 600SS i najjačoj klasi 1000SS. Vremenski uslovi za trku su bili odlični što je doprinelo da se okupi i veliki broj ljubitelja moto trka koji su imali šta da vide i uživaju u odličnim trkama.

Prvi su nastupili vozači u klasi 125cc. U ovoj klasi je pobedio Jovanović Đorđe. Drugi je trku završio Stanković Nikola dok je kao trećeplasirani stigao Ljumović Nikola.

Drugi su nastupili vozači klase moto hepening 600. Prvo mesto je osvojio Stanić Vladimir koji je trijumfovao ispred Šabanagić Almira i Zorić Balše.

Treća trka je bila trka u klasi moto hepening 1000. U ovoj klasi prvo mesto je pripalo Milivojević Miroslavu, drugi je trku završio Milenković Ivan dok je kao trećeplasirani stigao Perišić Nenad.

Kao četvrti su startovali vozači klase 600SP gde je ubedljivo trijumfovao Marko Stošić ispred Stanić Vladimir i Zorana Jovanovića.

Vozači najjače klase, 1000 Stock sport, nastupili su kao po običaju na kraju trkačkog dana. Ova trku je obeležila velika borba Nenada Petrovića i Željka Staničića. Nenad Petrović je odličnim startom sa treće starne pozicije trku poveo ispred željka Stanišića i Dragoslava Perišića i vodio je tokom cele trke ali je na samom kraju trke ipak izgubio vodeću poziciju i trku završio kao drugoplasirani. Trećeplasirani je stigao Perišić Dragoslav.

 

Slike sa trke možete pogledati u našoj GALERIJI

Moto trka Nagrada Kragujevca 2010.

25.09.2010.
 

Posle dugo godina Kragujevac je ponovo domaćin moto trka. Posle 50 godina u Kragujevcu se 2. i 3. oktobra ponovo organizuje kružna moto trka čime se vraća ovaj sport u grad koji je uvek znao da podrži trkače i organizuje dobre trke...

 

 
               
 
  Copyright © 2006-2009 by Divlji racing. Sva prava zadržana. Created by IMS